Drag fordel af en boligadvokats ekspertise ved et boligkøb

Et boligkøb er en stor begivenhed i de flestes liv og noget, der ofte kun sker få gange i løbet af ens tid. Det kan derfor være en god ide at have en ekspert med, som har en lang uddannelse bag sig som har fokuseret på boligkøb.

En boligadvokat er en jurist, der har specialiseret sig i boligkøb. Du kan inddrage boligadvokaten når som helst i processen. Både når du kigger på nye boliger, under boligkøbet eller når du har købt din nye bolig og skal have tinglyst skødet.

Lad din boligadvokat forhandle på dine vegne

Når man køber en ny bolig er det kutyme at man forsøger at få boligen til en billigere pris end den anførte. Med mindre at boligen kommer ud i en budrunde, kan man ofte forhandle med sælger. Det er noget du selv kan gøre men du kan også få din boligadvokat til at hjælpe dig.

Han har en erfaring som du ofte ikke vil have, samtidig med at han ikke har følelser med til forhandlingsbordet. Det giver alt andet lige et bedre forhandlingsudgangspunkt. Hvis du vælger selv at forhandle med sælger eller ejendomsmægleren, så sikre dig at handlen kun er gyldig, såfremt at din boligadvokat godkender aftalen.

Den vigtige tinglysning af skødet

Når der foreligger en købsaftale, der det tid til at få tinglyst skødet. Det er dit bevis på at boligen er din. Indtil skødet er blevet tinglyst kan sælgers kreditorer i princippet komme og tage pant i boligen. Det er underordnet at du allerede er flyttet ind. I dag foregår en tinglysning digitalt og du og sælger skriver under med hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden der overgik til digital tinglysning. Du betaler et fast gebyr og en promille af købssummen for selve tinglysningen. Din boligadvokat kan lave det praktiske omkring tinglysningen og sikre at den går hurtig og nem igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *