Få ludbehandlet dine gulve

25 februar 2021 Maya Hindsberg

Valget af efterbehandling er ikke ligegyldigt. Det er faktisk en af de sværeste valg, når man har fået afslebet sit gulv. Dit valg af efterbehandling dikterer nemlig, hvor slidstærkt dit gulv bliver, hvilket udseende det får, og hvor meget vedligeholdelse, der skal til for at holde det pænt. Ud over lud kan du behandle dit gulv med olie, lak og sæbe.

Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, hvilken slags efterbehandling, der er den rigtige, men lud er et godt valg, hvis du gerne vil have lysere gulve. Læs evt. mere om gulvafslibning og efterbehandlinger på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-sjaelland/.

Hvad er ludbehandling?

Ludbehandling er en måde at lysne dine gulve. Eller rettere, det hæmmer, at dit trægulv gulner. Derfor giver det også rigtig god mening at bruge det på nogle bestemte træsorter, så som fyrretræ, som har en tendens til at gulne med tiden. Det er også en nem efterbehandling, da du selv kan påfører lud og sæbebehandle det bagefter. Når du vælger at ludbehandle dit gulv, skal du være klar over, at der er hvidlud og naturlud. Hvidlud giver et lysere gulv, som rigtig viser træets natur frem, hvorimod naturlud blot stopper gulning, og lader træets naturlige farve og tekstur stå frem. Behandlingen påvirker dog, hvordan træet føles, da det bliver en smule mere ru, end når du behandler med lak eller olie.

Passer lud til dig?

Hvis du behandler med lud, så skal du være klar på, at gulvene oftere skal vaskes end f.eks. lakerede gulve. Du bliver derfor nødt til at gøre op med dig selv, om det er noget du gider. Hvis du har små børn, eller husdyr, kan det tænkes, at det ikke er den bedste efterbehandling til dig og din husstand. 

Ludbehandlede gulve kan dog sagtens holdes pæne og holde i mange år, men det kræver også en del arbejde fra din side.