Få råd og vejledning til de smukkeste gulve

06 april 2021 Lotte Hindsberg

Mange danske boliger har trægulve og ikke så få er igennem tiden blevet positiv overrasket, når de har fjernet et gammelt gulvtæppe og de flotteste trægulve har vist sig neden under. Trægulve er utrolig holdbare og det er ikke ualmindeligt at de kan holde i over 100 år.

Det kræver dog at de skal afslibes med jævne mellemrum, hvis du vil have at de forsat skal se lyse og gyldne ud. Hvis de ikke bliver slebet, vil de over tid begynde at se grå og matte ud.

Går du med tanker om at få slebet dine trægulve, kan du med fordel bede om råd og vejledning, som er en del af firmaernes gulvservice.

Råd og vejledning

Hvis du planlægger selv at afslibe gulvene, kan du leje en maskine hos et gulvfirma som også kan komme ud og se på dine gulve og komme med anbefalinger. Har gulvene været slebet mange gange før, er det nemlig ikke sikkert at det er muligt at slibe dem igen, fordi gulvene nu er så tynde at de reelt skal udskiftes i stedet.

Er det muligt forsat at slibe gulvene og du selv vil gøre det, kan du få råd og vejledning af firmaet til hvordan du får det bedste resultet. 

Grundig forberedelse er blandt andet med til at gøre det endelige resultat flottere, samtidig med at du spare penge på gulvslibningen. Det sidste skyldes at du betaler for maskinen fra det tidspunkt du forlader virksomheden, hvor du har lejet den.

Et andet sted hvor du kan spare mange penge, når du sliber gulvene, er ved at sikre at der ikke sidder nogle løse søm i gulvet. Løse søm der stikker op vil nemlig ødelægge sandpapiret og du vil skulle skifte det oftere end ellers og en af de store udgifter ved gulvslibning er indkøb af sandpapir.