Find det rette catering virksomhed

07 oktober 2021 Steffen Petersen

advertorial

Hvis du har været til en bryllupsreception, konfirmation eller en anden type fest, hvor maden ikke var så god, så ved du, hvor vigtig catering er. Der findes mange forskellige former for catering: buffet, hors d’oeuvres, tallerkenanretninger og meget mere. De varierer også i pris afhængigt af, hvad du ønsker, og hvor det skal foregå. Når du leder efter catering til dit kommende arrangement, så er der nogle ting, du skal overveje, før du skriver under på noget. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme med tre gode råd til dig, som skal finde et godt cateringsfirma. 

 

1. Budget

Den første ting er budgettet, som bør omfatte både madomkostninger samt servicegebyrer såsom leje af udstyr eller personalelønninger.  Hvis du har et stramt budget i forhold til catering, så bør du mødes med mere end ét cateringfirma, før du træffer en beslutning. Måske et andet cateringfirma kan tilbyde det samme mad, men til en billigere pris? Et cateringfirma bør kunne give dig et præcist tilbud efter at have talt i telefon. Hvis de ikke er meget fleksible, kan det være værd at overveje at bruge en anden caterer. Du kan bruge din fortrukne søgemaskinefunktion til at lede efter catering i Nordsjælland, hvis du skal afholde dit arrangement i det område. 

 

2. Valg af mad

Den næste ting er, at når man skal vælge mellem buffet- eller à la carte-menuer, vælger folk ofte den, de føler sig mest trygge ved i den aktuelle situation. Hvis du ønsker en buffet, skal du kigge efter mad, der er egnet til at stå ude i et stykke tid, uden det bliver kedeligt. Der bør også være hors d’oeuvre eller andre appetitvækkere, der kan opbevares i køleskabet før servering; du ønsker ikke, at dine gæster skal vente for længe.

Når du vælger à la carte, skal du vælge mad, der kan skal tilberedes i god tid inden servering. Der bør også være mulighed for at få flere retter, hvis der er flere gæster end forventet eller hvis folk stadigvæk skulle være sultne efterfølgende. 

Lad cateringfirmaet vide, hvor mange gæster du forventer, så de kan sikre, at der er nok tallerkener og bestik til, at alle kan få en. Hvis du planlægger en efterfest, skal du give cateringfirmaet besked, så de kan sørge for engangsartikler til natmad.

 

3. Valg af sted

Når du har valgt, hvilken mad du vil have, skal du samarbejde med cateringfirmaet om at vælge det rette sted til dit arrangement. De kan måske give dig tips om, hvor de tidligere har afholdt arrangementer med succes. Du bør også drøfte, hvor lang tid det vil tage dem at sætte op og rydde af (ved buffetformet catering). En anden ting, du skal overveje, er, om der er yderligere omkostninger for cateringfirmaet, f.eks. parkeringsafgifter eller leje af udstyr. Hvis du holder et arrangement udenfor, skal du sikre dig, at der er nok lys og varme til cateringfirmaet.