Køb bolig med hjælp fra en boligadvokat

30 april 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Måske har du hørt om boligadvokater – særlige juridiske rådgivere med speciale inden for privat ejendom. Men hvad laver en boligadvokat, og hvornår har du brug for sådan én?

Boligkøb – til tider en speget affære

Hvis du står for at skulle købe en ejerbolig – måske din første af slagsen – bør du sætte dig godt ind i samtlige forhold omkring den pågældende bolig. Alt for mange boligkøbere, her under i særdeleshed førstegangs købere, havner hvert år i en værre kattepine når de køber bolig.

Du kan i værste fald risikere at blive teknisk insolvent hvis du ikke ser dig godt for i den anledning. Og her gælder det altså om at være skarp i sin vurdering af boligens faktiske værdi.

eboligadvokat

Du kan ikke altid stole på at den ejendomsmægler, som præsenterede dig for boligen, fortæller dig alt hvad der er værd at vide om denne. En ejendomsmægler er nemlig ikke forpligtet til at forsyne dig med al den relevante information, og har samtidig som oftest ingen interesse i dette.

En ejendomsmægler er ikke, som navnet måske kunne antyde, en uvildig formidler af boliger. Ejendomsmægler er sælgers mand, og tjener sin provision på at sælge så mange boliger på kortest mulig tid – og gerne til så høj en pris som det kan lade sig gøre.

Lad en boligadvokat rådgive i forbindelse med boligkøb

Derfor er det vigtigt at du selv sætter dig ind i de forhold som knytter sig til boligen. Ved gennemlæsning af diverse dokumentation vil du kunne danne dig et retvisende billede af disse, og dermed være bedre rustet til at vurdere om der er tale om et godt køb eller ej.

Det kan dog være svært for menigmand at forestage en sådan vurdering. Og derfor er det en god idé at overlade denne tjans til en boligadvokat.

Du kan finde en billig boligadvokat på eBoligadvokat.dk.