Maler i Birkerød – men hvilken maler?

19 januar 2021 Camilla Skøtt

En maler er jo ikke bare en maler. Der findes malere, som maler facader. Malere der maler billeder. Malere der restaurerer ældre bygninger. Og sikkert også en lang række andre malere. Så hvis du skal bruge en maler i Birkerød… hvad gør du så?

Hvis du har brug for en maler, så skal du først og fremmest definere, hvilken type maler du har brug for. Er det vedkommende, der kan sætte filt op og male dine vægge? Eller har du brug for ham eller hende, som er vildt dygtig til facadearbejde? Eller er det i virkeligheden en portrætmaler, du har brug for? 

Mulighederne er mange, og hvis Google skal hjælpe dig med at finde de bedste af slagsen, så skal du være ret præcis, når du søger. Alternativt ender du hurtigt med at bruge en masse tid på at kigge på emner, som alligevel ikke kan hjælpe dig.

Fastsæt dine kriterier, inden du henter tilbud

Når du har fundet frem til to eller tre malere, der kan løse den opgave, du har, er du klar til at indhente tilbud. Så småt i hvert fald. Når man skal indhente tilbud, er det nemlig vigtigt, at man ved, hvad man vil have. Gør du ikke det, er det svært at forklare maleren, hvad han eller hun skal give tilbud på – og det er mindst lige så svært at finde ud af, om det tilbud, du har fået, er godt.

Det korte af det lange er, at det ikke er så enkelt endda at finde den rette håndværker til et projekt, og i virkeligheden er det bedste, du kan gøre at forhøre dig i dit netværk. Det er langt lettere at snakke med andre mennesker end at forsøge at få google til at virke – og de personlige anbefalinger er alligevel de bedste. Også når det kommer til malere.