Regnskoven kan bare ikke klare sig uden dig

18 juli 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan godt lidt opfatte det som om, at man er en slags Jesus, der påtager sig en masse synder, men hvor man bare ikke har bedt om det, når det handler om regnskoven, og man hører instanser som Verdensskove.org, der fortæller, at regnskoven har brug for dig, uanset hvad det er for en regnskov, man taler om.

For man jo ikke bedt om, at man skal være regnskovens frelser, og man har måske aldrig været i en regnskov, så hvorfor skal man også tage sig af den?

Den regnskov har jo aldrig gjort noget for en, og man kommer nok aldrig til at besøge en, for man interesserer sig ikke for den slags steder i verden.

Og hvis regnskoven ikke kan klare sig uden en, så skal den måske ikke overleve?

Selv hvis planeten ikke kan klare sig uden regnskoven, så er man sikkert selv væk, inden det bliver et problem for en.

regnskoven

Regnskoven skal frelses på den ene eller anden måde

Regnskovens udryddelse kommer jo af menneskelig aktivitet, og her bærer vi alle et fælles ansvar for, at vi skal opretholde den, og selvom man ikke synes, det er en del af ens ansvar, så er det jo mentaliteten med, at vi løfter i samlet flot.

Man vil jo langt ude ikke udstødes af samfundet, og her har flertallet bestemt – og demokrati er nu den bedste styreform – og her har vi vedtaget, at vi skal gøre noget for at redde regnskoven.

Desuden skal man tænke på generationen efter os, som der skal nyde godt af regnskoven, og selvom man ikke agter at sætte børn i verden, så bærer msn stadig et ansvar for andres børn på en måde; og de børn skal tage sig af, at de næste børn kan nyde godt af regnskoven.

Så om du vil det eller ej, så er regnskoven også dit ansvar.