Sådan behandler du din forkølelse

03 september 2021 Steffen Hansen

Er du en af de danskere, der med garanti bliver ramt af en forkølelse hver gang årstiden skifter? Mange danskere døjer med både sommer- og vinter forkølelser, og de fleste lægger sig bare et par i sengen, og så er de friske igen. De færreste får brug for en læge, men er der noget man selv kan gøre for at behandle sin forkølelse? I denne artikel kommer vi med et par tips til hvad du kan gøre, så hvis du tit bliver forkølet, så læs med her.

Find halstørklæde og dyne frem

En god måde at kommer sig hurtigt over en forkølelse, er ved at holde sig varm, især hals og fødder. Hvis man går rundt og har det lidt varmt, kommer man til at svede, og man kan dermed også svede nogle af bakterierne ud, og dermed komme sig over sin forkølelse meget hurtigere.

Drik masser af te med honning

Te med honning er også godt mod din forkølelse. Det kan også være andre varme drikke som f.eks. varm kakao, og kaffe, du bruger til at holde dig varm med. Hvis du tilmed har en smule ondt i halsen, hjælper den varme drik også, ved at lindre smerterne i halsen.

Hvis det er rigtig slemt

Hvis du ikke rigtigt kan få bugt med din forkølelse, kan du enten supplere det varme tøj og de varme drikke, med nogle Panodiler, eller en næsespray. Hvis det er særligt slemt bør du opsøge en læge. Lægen kan bedre bedømme hvad der er galt med dig, og hvad du og din krop har brug for, for at komme over forkølelsen. De fleste læger kan give dig svar ang. en forkølelse, men det kan være en fordel at gå til en ekspert, som f.eks. en næselæge. Har du brug for en næselæge, kan du med fordel læse mere her: https://www.larssebbesen.dk/naese.