Sovedragt til baby – hvilket materiale?

Når de små poder skal med i autostolen eller skal sove i barnevognen om vinteren, så er en sovedragt/køredragt det perfekte stykke tøj. Baby bliver skærmet for træk og kulde, og samtidig er en dragt let at tage af og på. 

De fleste heldragter er bløde, lune og dejlige, men hvilket materiale skal man vælge?

– Fleece

En overvejende stor del af sovedragter er i dag lavet af fleece. Det gode ved dette materiale er, at det et godt til at regulere varmen, og det er hverken tykt eller stift at have på. Det er en fordel, når baby skal spændes fast i autostolen eller ligges godt til rette i barnevognen. 

Et bud på en lækker fleecedragt er ovenstående fra VER de TERRE, der er et dansk mærke designet med udgangspunkt i funktionalitet og bevægelsesfrihed. 

– Velour

Enkelte producenter laver sovedragter i velour. De er virkelig bløde og lækre at have på, men materialet er ikke helt så vindtæt som fleece.

– Softshell

I forhold til fleece og velour har softshell den fordel, at det er en smule vandtæt. Det kan være dejligt, hvis du for eksempel har baby med, når større børn skal afleveres i institution eller hvis dit barn skal lege udenfor i dragten.

– Jersey

Du kan finde fine, bløde og flotte heldragter i jersey, der også fungerer som hverdagstøj. Disse dragter egner sig bedst som sovedragt i foråret og først på efteråret, mens materialet er for koldt i vintermånederne.

Hvordan skal den være designet?

Rent visuelt har vi selvfølgelig forskellig smag, så om dragten skal være blå, gul eller lilla er op til dig selv. Der er dog nogle praktiske elementer, der er værd at overveje:

– med eller uden hætte

Heldragter fås både med og uden hætte. I de lunere måneder er en hætte ikke så nødvendig, men når vi rammer det kolde, våde efterår, så kan en hat være praktisk. Den kan skærme for vind og vejr, særligt hvis det endnu ikke er koldt nok til en egentlig hue.

– lynlås eller knapper

Det er ikke så vigtigt, om dragten er med lynlås eller knapper. Det, der er vigtigt, er, hvor knapperne sidder. Som på dragten på billedet skal lynlås og knapper helst gå helt ned i benene ellers kan det være svært at give baby tøjet på. Lynlås er som regel at foretrække over mange trykknapper, da det også går lidt hurtigere.

Prisen på den viste sovedragt er 589,00. Det er i den dyre ende, men så får du også en dragt, der er helt igennem lækker.